Tort naleśnikowy



Print Friendly

Tort naleśnikowy Thermomix

Składniki na tort naleśnikowy:

Ciasto na naleśniki:

  • 300 g mleka roślinnego lub krowiego
  • 300 g wody mineralnej gazowanej
  • 320 g mąki pszennej
  • 2 jaja
  • szczypta soli

Składniki na masę:

  • 250 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 100 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 10 g cukru pudru
  • nasionka z pół laski wanilii

dodatkowo:

  • jagody lub inne ulubione owoce

Thermomix przepisy. Tort naleśnikowy.

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki umieścić w naczyniu Thermomix i wymieszać na jednolitą masę czas 20 s/ obr.5

Na rozgrzane klarowane masło nakładamy porcję masy i smażymy z obu stron.

Do czystego naczynia Thermomix zakładamy motylek, dajemy składniki na krem.

Składniki na krem powinny chłodzić się w lodówce min. 12 godzin.

Składniki mieszamy do uzyskania gęstego kremu czas 1-3 min/obr.3.

Zimnie naleśniki przekładamy kremem. Wierzch dekorujemy ulubionymi owocami.

Podobne przepisy

Add Comment