Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

2 jajka
1 łyżeczka cukru
2 szczypty soli
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 szklanki zsiadłego mleka
3 szklanki mąki
3 duże jabłka
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Oddzielamy żółtka od białka. Białko odstawiamy a żółtka dajemy do pojemnika razem z cukrem, solą i sodą oczyszczoną.

Nastawiamy 20 sekund na 9 obrotów i miksujemy.

Następnie dodajemy zsiadłe mleko i mąke i miksujemy 30 sekund obroty 6

Wylewamy zawartość do miski, naczynie miksujące myjemy i do suchego naczynia dajemy białka, zakładamy motylek i miksujemy 3 minuty obroty 4.

Dodajemy ubitą pianę do zrobinej wcześniej masy i delikatnie mieszamy.

Między czasie obieramy całe jabłka, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w koła (poniżej na zdjęciu)

Pokrojone jabłka maczamy w cieście i dajemy na rozgrzany olej smażąc na rumiano z obydwu stron.

Wystudzone placuszki posypujemycukrem pudrem.

One Response

  1. Małgorzata

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.