Pannacotta waniliowa z sosem truskawkowym

Pannacotta waniliowa z sosem truskawkowym
Print Friendly, PDF & Email

Skłądniki na pannacotta:

  • 200 ml śmietanki kremówki 36%
  • 50 ml mleka
  • 250 g zmielonego sera białego o smaku waniliowym (do kupienia w wiadereczku jako ser na sernik)
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 szklanki gorącej wody

Składniki na sos truskawkowy:

  • 300 g truskawek świeżysz lub rozmrożonych
  • 10 g cukru

Wykonanie:

Śmietankę, mleko wlać do Thermomix i podgotować 10 min/temp.90 stopni/obr 2. Międzyczasie rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie. Po lekkim przestudzeniu śmietanki z mlekiem, dać ser waniliowy oraz żelatynę i zmieszać to wszystko razem nastawiając Thermomix na czas 30s./obr 4.

Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek lub filiżanek i dajemy do lodówki na kilka godzin aby masa stężała.

Podajemy z ulubionym sosem owocowym.

 

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.