Mus z kaszy gryczanej



Print Friendly

Kasza gryczana na słodko, kasza gryczana na śniadanie? Niemożliwe a jednak. Aromat zaczął się unosić już na początku gotowania.

Składniki:

  • 40 g kaszy gryczanej
  • 200 g mleka
  • 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 kostka czekolady gorzkiej
  • owoce – u mnie borówki mrożone

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy kaszę gryczaną, wlewamy mleko*przykrywamy miarką i gotujemy czas 15 min/temp.100/obr.1 Pod koniec gotowania dodajemy czekoladę i miód. Kaszę miksujemy czas 30 s/obr.1o. Dodajemy orzechy i mieszamy czas 10 s/obr.5

Wykładamy do miseczki i podajemy z owocami.

*po zagotowaniu mleko może wykipieć, można wtedy na chwilę zmniejszyć temperaturę do 90 stopni.

thermomix_kasza_gryczana_miod

Popularne frazy:

  • mus z kaszy gryczanej
  • orzechowy budyń z kaszy gryczanej

Podobne przepisy

Add Comment