Pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze szpinakiem
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na pierogi ze szpinakiem:

składniki na farsz:

  • 500 g mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • szczypta gałki muszkatałowej
  • 100 g sera fety
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie farszu:

Do naczynia Thermomix dajemy cebulę i czosnek kroimy czas 5 s/obr.5. Dodajemy olej i podsmażamy czas 4 min/100 stopni/obr.2. Dodajemy odciśnięty szpinak, gałkę muszkatołową, pieprz i ponownie smażymy czas 5 min/100 stopni/obr.2. Do zimnej masy szpinakowej dajemy ser i mieszamy czas 20s/obr.4. Masę można dosolić.

Składniki i wykonanie ciasta tutaj – zielone ciasto na pierogi thermomix

 

pierogi thermomixthermomix pierogithermomix pierogi

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.