Pierogi z bobem, serem białym i miętą

Pierogi z bobem, serem białym i miętą
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na ciasto:

  • 100 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • wrząca woda

nadzienie:

  • 400 g ugotowanego bobu
  • 40 g sera białego
  • kilka listków posiekanej mięty
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix wsypujemy mąkę i sól. Nastawiamy na wyrabianie ciasta czas 3 min/Interwał. Powoli wlewamy wrzątek i musimy obserwować ciasto i w miarę wyrabiania dolewać wrzącą wodę. Ciasto ma być jednolite i elastyczne. Ciasto zawijamy w folię i odstawiamy na ok. 15 minut

Bób obieramy z łupy, umieszczamy w naczyniu Thermomix. Dodajemy ser, posiekaną miętę oraz sól i pieprz. Mieszamy czas 15 s/obr.5- 6.

Na stolnicy wałkujemy ciasto, wykrawamy koła i na każde koło umieszczamy farsz. Formujemy pierogi. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia. Przekładamy na sito, przelewamy zimną wodą.

Podajemy polane masłem.

Thermomix przepisy. Pierogi z bobem

Thermomix przepisy. Pierogi z bobem

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.