Kluski śląskie

Kluski śląskie
Print Friendly, PDF & Email

Kluski śląskie

Składniki:

  • 400 g ziemniaków ugotowanych i pokrojonych
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko

Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu Thermomix i miksujemy na jednolitą masę czas ok 30-40 s/obr 4-5. Pomagamy sobie kopystką. W składnikach na kluski śląskie nie ma soli. Jeżeli ktoś gotuje ziemniaki bez soli to wtedy należy dodać sól. Z masy formujemy kulki i na środku każdej z nich robimy palcem zagłebienie.

Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2 minuty od wypłynięcia na wierzch.

 

 

kluski slaskie

One Response

  1. Barbara

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.