Frittata z pieczarkami i szpinakiem

Frittata z pieczarkami i szpinakiem
Print Friendly, PDF & Email

Frittata z pieczarkami i szpinakiem Thermomix

Składniki:

  • 130 g pieczarek
  • 50 g szpinaku baby
  • 3 szt jajek
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Wykonanie:

  1. Pieczarki obieramy, szybko myjemy i osuszamy.
  2. Szpinak również myjemy i osuszamy.
  3. Pieczarki kroimy w talarki.
  4. Do naczynia Thermomix dajemy olej.
  5. Rozgrzewamy olej czas 1 min/temp. 100/obr.1
  6. Dodajemy pieczarki i podduszamy czas 5 min/temp. 100/obr.1 wsteczne.
  7. Dodajemy szpinak.
  8. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
  9. Podduszamy czas 2 min/temp.100/obr. 1 wsteczne.
  10. W osobnym naczyniu mieszamy jajka i sól.
  11. Na przystawkę Varoma dajemy uprzednio zmoczony papier do pieczenia. Papier rozkładamy równomiernie na przystawce.
  12. Na papier dajemy pieczarki ze szpinakiem.
  13. Do naczynia Thermomix wlewamy 1000 g wody, zamykamy i na pokrywę umieszczamy nakładke Varoma.
  14. Pieczarki ze szpinakiem zalewamy masą jajeczną.
  15. Przykrywamy nakładkę Varoma i gotujemy czas 20 min/Varoma/obr.1
Przepisy Thermomix. Frittata z pieczarkami i szpinakiem.

Przepisy Thermomix. Frittata z pieczarkami i szpinakiem.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Frittata z pieczarkami i szpinakiem Thermomix
Thermomix przepisy

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.