Cukinia faszerowana grzybami i pesto z mozzarellą

Cukinia faszerowana grzybami i pesto z mozzarellą
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na 2 małe cukinie:

  • 2 cebule
  • 10 g oliwy
  • 500 g grzybów (mogą być mrożone)
  • słoiczek pesto z natki pietruszki – przepis tutaj
  • 125 g mozzarelli wiórka
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy cebulę pokrojoną na 4 części. Siekamy czas 15 s/obr.5

Dolewamy oliwę i podduszamy czas 5 min/Varoma/obr.1 Dodajemy grzyby i podduszamy czas 15 min/Varoma/obr.1 wsteczne.

Cukinie przekrawamy na pół, wycinamy środek. Cukinie napełniamy kolejno: pesto, grzybami i posypujemy wiórkami mozzarelli.

Do naczynia Thermomix (nie myjemy po grzybach) wlewamy 600 g wody. Zamykamy naczynie i nakładamy przystawki Varoma z cukiniami.

Cukinie parujemy czas 30 min/Varoma/obr.1

Filmik instruktażowy

 

Przepisy Thermomix. Cukinia faszerowana grzybami.

Przepisy Thermomix. Cukinia faszerowana grzybami.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.