Ciasto francuskie z cebulą i papryką



Składniki:

  • 2 cebule
  • 1 papryka
  • 1 papryczka chili
  • garść natki pietruszki
  • garść utartego sera żółtego
  • sól, pieprz
  • opakowanie ciasta francuskiego

Wykonanie:

Cebulę kroimy w pióra, paprykę również, papryczkę chilli w drobną kostkę usuwając pestki. Do naczynia Thermomix wlewamy olej i dajemy cebulę. Podduszamy lekko czas 7 min/Varoma/obr.1. Dodajemy paprykę i papryczkę chilli ponownie dusimy czas 5 min/Varoma/obr.1. Na sam koniec dosypujemy garść natki pietruszki, ser, przyprawy i mieszamy czas 15 s/obr.2

Z porcji ciasta robimy 4 prostokąty i na każdy prostokąt dajemy farsz. Zlepiamy wszystkie boki i wsadzamy do nagrzanego piekarnika. Czas 25 min temp. 170 stopni.

cebula_papryka1

cebula_papryka

Print Friendly

Popularne frazy:

  • ciasto francuskie przepis
  • francuskie dania
  • ciasto francuskie z papryką
  • ciasto francuskie z termomiksu
  • ciasto francuskie wegetariański
  • ciasto francuskie z almette cebula papryka
  • ciasto francuskie z thermomixa
  • muffinki z ciasta francuskiego termomix

Podobne przepisy