Ciasto francuskie z cebulą i papryką

Ciasto francuskie z cebulą i papryką
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 2 cebule
  • 1 papryka
  • 1 papryczka chili
  • garść natki pietruszki
  • garść utartego sera żółtego
  • sól, pieprz
  • opakowanie ciasta francuskiego

Wykonanie:

Cebulę kroimy w pióra, paprykę również, papryczkę chilli w drobną kostkę usuwając pestki. Do naczynia Thermomix wlewamy olej i dajemy cebulę. Podduszamy lekko czas 7 min/Varoma/obr.1. Dodajemy paprykę i papryczkę chilli ponownie dusimy czas 5 min/Varoma/obr.1. Na sam koniec dosypujemy garść natki pietruszki, ser, przyprawy i mieszamy czas 15 s/obr.2

Z porcji ciasta robimy 4 prostokąty i na każdy prostokąt dajemy farsz. Zlepiamy wszystkie boki i wsadzamy do nagrzanego piekarnika. Czas 25 min temp. 170 stopni.

cebula_papryka1

cebula_papryka

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.