Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na 20 pierogów

ciasto:

  • 120 g mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oliwy

nadzienie:

  • 250 g mięsa z rosołu (wołowina, indyk)
  • 1 jajko
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej

Wykonanie:

Składniki na ciasto umieszczamy w naczyniu Thermomix i wyrabiamy ciasto czas 2 min/Interwał/poz. Thermomix. Ciasto formujemy w kulę zawijamy w folie i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Ciasto cienko wałkujemy i wycinamy koła. Na środek kółka dajemy farsz, sklejamy pierogi i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy 3 min od wypłynięcia na wierzch. Podajemy z przysmażona cebulką.

Wykonanie farszu:

Mięso umieszczamy w naczyniu Thermomix i mielimy czas 10 s/obr.9. Dodajemy pozostałe składniki w tym połowę cebuli podsmażoną na maśle (drugą połowę dajemy już na ugotowane pierogi) i mieszamy całość czas 10s/obr.6

SONY DSCthermomix pierogipierogi thermomix

 

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.