Składniki:

  • 1600 g wody
  • 250 g kaszy jęczmiennej
  • 8 liści kapusty włoskiej , dużych
  • 100 g cebuli , przekrojonej na połówki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • 250 g mielonego mięsa
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,25 łyżeczki pieprzu

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix wlewamy 900 g wody, wkładamy koszyczek, odmierzamy do niego kaszę jęczmienna, gotujemy na parze  czas 12 min/Varoma/obr. 1.

Liście kapusty układamy na przystawce Varoma, nakładamy przystawkę Varoma, i blanszujemy czas 10 min/Varoma/obr. 1. Odstawiamy przystawkę Varoma, liście kapusty przepłukujemy zimną wodą. Wyjmujemy koszyczek z ryżem. Opróżniamy naczynie Thermomix.
Do naczynia Thermomix wkładamy cebulę i czosnek, rozdrabniamy czas 5 s/obr. 5.
Dodajemy masło, dusimy czas 3 min/Varoma/obr. 1. Dodajemy wcześniej podsmażone na patelni mięso, ugotowany ryż, sól i pieprz, Mieszamy czas 1 min/obr.3.
Masę rozdzielamy na 8 liści kapusty. Liście z nałożonym farszem składamy „jak paczkę”, układamy na przystawce Varoma, zachodzącymi na siebie końcami liści do dołu.
Wlewamy 700 g wody do naczyniaThermomix, nakładamy przystawkę Varoma i gotujemy na parze czas 40 min/Varoma/obr. 1.

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 6.8/10 (4 votes cast)

Gołąbki z kaszą jęczmienną i mięsem, 6.8 out of 10 based on 4 ratings

Zapytania z Google:

  • thermomix kasza jaglana
  • gołąbki z kaszą jęczmienną i mięsem
  • gołąbki z dorsza
  • gołąbki z kaszą jęczmienną
  • gołąbki z kaszą i mięsem
  • gołąbki z kaszą jęczmienną przepis
  • golabki z ryzem i kasza
  • gołąbki z kaszą jęczmienną i mięsem mielonym
  • golabku z kaszy jeczmiennej
  • golabki z miesem i kasza jeczmienna