Chili con carne

Chili con carne
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na chili con carne

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 400 g pomidorów w zalewie
  • 400 g czerwonej fasoli w zalewie
  • pieprz
  • sól

Wykonanie:

Cebulę, czosnek i papryczki chili umieszczamy w naczyniu Thermomix i siekamy czas 5s/obr.7. Dolewamy olej i smażymy czas 2 min/temp. 100 stopni/obr.2. Dokładamy mięso i pomidory, gotujemy czas 15 min/temp. 100 stopni/obr.2. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę i odsączoną z zalewy fasolę i ponownie gotujemy czas 15 min/temp.100 stopni/obr. wsteczne.

Chili con carne podajemy na gorąco z tortillą lub z nachos. Tortillę podpiekam na patelni grillowej, smaruję jogurtem naturalnym, posypuję natką pietruszki i nakładam chili. Zwijam jak naleśnika.

thermomix chili con carne

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.