Składniki na bułki do hamburgerów:

  • 500g mąki pszennej
  • 10 g świeżych drożdży
  • 250 ml ciepłego mleka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mleka w proszku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 czubata łyżeczka soli
  • mleko do posmarowania
  • sezam do posypania

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta włożyć do naczynia miksującego i wyrabiać: czas 3 min./poz. Thermomix/Interwał. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na ok 30 min. Wyrośnięte ciasto pozbawiamy gazów rozpłaszczając je na blacie i dzielimy na części, z których formujemy bułeczki.

Uformowane bułki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić przykryte w ciepłe miejsce na ok. 40 minut do napuszenia. Przed pieczeniem posmarować mlekiem i posypać sezamem. Aby sezam nie spadł z bułki należy go wymieszać z mlekiem i tak posmarować bułki. Piec  15 minut w 170 stopniach.

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 6.6/10 (7 votes cast)

Bułki do hamburgerów, 6.6 out of 10 based on 7 ratings

Zapytania z Google:

  • przepi na hamburgery
  • przepis na bułki do hamburgerów
  • bułki do hamburgerów przepis
  • bułki do hamburgerów thermomix
  • bułki do hamburgerów
  • hamburger przepis
  • bułki na hamburgery thermomix
  • bulki do hamburgerów
  • kotlety do hamburery
  • male bulki do hamburgerow